Стар дебат за динозаврите придоби нова сила след констатациите на ново проучване,

...
Стар дебат за динозаврите придоби нова сила след констатациите на ново проучване,
Коментари Харесай

Това, което си мислехме, че знаем за T. rex, беше погрешно, казват изследователите в ново проучване

Стар дебат за динозаврите придоби нова мощ след констатациите на ново изследване, което допуска, че дребните версии на известния Tyrannosaurus rex в действителност може да са обособен тип.

Изследователи от университета в Бат и университета в Чикаго хвърлиха нов взор върху вкаменелостите на дребни T. rexes и заключиха, че това, което в миналото се е считало за млади версии на добре познатите тиранозаври, е по-вероятно да им наподобява, само че обособени типове.

Проучването, оповестено в списанието Fossil Studies, изследва пръстените на растежа на млади вкаменелости на T. rex и открива доказателства, че темповете на напредък на костите се забавят и демонстрира, че версиите Nanotyrannus на известните динозаври евентуално са били съвсем в цялостен размер.

„ Ако бяха млади Т. рекс, те трябваше да порастват като луди, да качват стотици килограми годишно, само че не виждаме това “, сподели доктор Ник Лонгрич, съавтор на проучването отчет, оповестен от New Atlas. „ Опитахме се да моделираме данните по доста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР